då var hjärnan igång igen.

Jag som var så otroligt trött, bland det tröttaste jag någonsin varit tror jag. Men när jag väl får chansen att sova, nej, då ska min hjärna börja gå på högvarv minsann! Men men, om jag ändå är på funderarvägen så kan jag lika gärna fortsätta gå. Vad gör det imorgon om jag är trött efter jobbet? Inget, för då kan jag sova och inte behöva tänka på att jag kanske inte kommer kunna sova på natten. På tal om dagen efter den natten. Nyårsafton... Finns det någon kväll på hela året som jag ogillar så mycket som nyår? Det är så otroligt överskattat. Är man kär och ska pussas och kramas på tolvslaget så visst, kör hårt. Men jag då?! Haha. Lina, Sophia med flera drar till fjällen. Malin polar med Gurra, Bella med Oscar och så vidare. Har jag inte mina anledningar att känna mig pyttepytte missanpassad? Jo, just det. Och om det nu är så att jag också har någon att pussa så skulle jag ändå inte gilla nyår. Dagen efter nyår, okej, fräscht med en nystart. Alla tiders! Men sista dagen på året, släpp det för fan. Hehe, förlåt om jag förstör glitterstämningen. Men jag har accepterat mitt öde då det gäller nyår. Vet inget tråkigare än att låtsas ha roligt bara för att man ska ha så jävla fetkul just den kvällen. Så, på nyår, förvänta er ingen partyjojja då. Funderar faktiskt på att sova istället. Då slipper jag kolla på när alla andra glittrar som små fyrverkerier. Fast det är iochför sig jävligt trevligt att se människor glada. Så jag kanske tjuvkikar lite ändå.

Nog om nyår. Nog om allt. Skriva på om allt... Hmm, fick det bekräftat igår. Mikey: "Jojja, är du en ungkarl egentligen?". Jodu, Mikey och alla andra, det är jag. En förjävlig en. Som har förjävla roligt, hehe. Funderar att ta det to the next level. Bli luffare. Sälja allt jag har och dra utomlands. Vilken dröm. Bara dra runt och ta dagen som den kommer. Eller så kanske jag startar mig en egen by. I skogen. Kollektivboende och mat i trädgården (djur och diverse växter). Skulle vara nice. Springa runt naken och plocka morötter. Möjligheterna är oändliga. Men först ska jag slutföra de planer jag har på g. Tar ju lite tid för maten i trädgården att växa på sig också. Men tröttnar jag så tar nog min spontanitet med mig på något förträffligt. Tar man livet dag för dag så vet man aldrig vad som kan hända.

Därför ska jag sova nu, blev nyfiken på morgondagen. Den här dagen borde ha tagit slut för längesen för mig. Så sov så gott alla dumma och snälla. (Vem försöker jag lura? - Som om jag inte är nå uppspelt alls nu). Sova var det, Najti!

//Emma-Johanna Olsson.



Mina dåliga ögon kan äntligen se igen.

Hoppas på att slippa migrän framöver, fyfasen vad skönt.
...också fick man skrivkramp. Kände att jag verkligen ville skriva, men såklart så kommer det inte ett skit.
Jag är megatrött för jag har inte sovit många timmar inatt. Får ta en powernap under tiden bella firrar käk. Om vi inte fixar det hemma i Söderhamn. Måste ju hem och hämta min kära nuvarande sambo från jobbet. Dock envisas hon ju med att aldrig sova hemma den jäkeln. Förutom att jag är jättetrött är jag lika sugen på äventyr som vanligt. Får se till att göra något jävligt skojigt idag. Spontanköpa en skoter och dra till fjällena skulle inte sitta fel. Jag är för spontan för mitt eget bästa tror jag. Men hur kul får man inte ha sen då å andra sidan. Man lever ju bara en gång. Hehe.

Åh jag vill flytta nu! Nu nu nu nu. Fyfan vad jag ska leva där. Fyfan vad jag och Mia ska ha det bra. Vilka feta möjligheter man får med ett perfekt hem. Jag ska fixa och ordna så in i norden. Vi kommer få ett hem fyllt av liv och upplevelser. Snacka om att man har hittat rätt hem när man känner såhär. Måste dock se till att spara lite pengar till londonäventyret som väntar i januari. Ih, jag älskar att ha saker på gång. Måste planera in lite fler roligheter känner jag. Dra och åka skidor och bräda är ju ett måste i vinter. Utan tvekan. Mer då? Äventyrsbad, skridskor, pulkaåkning, snöbollskrig. Det finns en del att välja bland. Ska se till att få den här vintern att bli fetnice. Jag menar, ska det fortsätta vara sådana här ihärdiga vintrar kan man inte bara sitta och vänta ut dom. Ojojoj, rastlösheten i lilla Johanna efter en stilla och mörk vinter. Haha, usch, vågar inte ens tänka tanken på det. Blir rastlös bara jag sovit ju.

Nä, nu ska jag runda av. Ska ha det jävligt gött och må bra. Jag älskar att vara nöjd i mig själv och mina egna värderingar. Största garantin på lycka, definitivt. Lite filosofi på det här så. Perfekt.

today is a perfect day for a perfect day

Puss!
// Emma-Johanna Olsson :)


nytt hem.

Vill snarast flytta in i vår fina nya lägenhet. Den är rent ut sagt helt underbar och allt blev sådär spontant som jag älskar. Den kändes som hemma. Man ska känna att man är hemma när man går på en visning. Gör man det så är det bara att köra. Det gjorde då jag och Mia iallafall. Hallen är fan större än hela mitt vardagsrum. Ih, jag kommer få ett eget rum. Och dessutom blir vi granne med Gustav, skitroligt! Igår gav Mia förslaget, idag sa jag upp mitt första riktiga hem.

Stackars pappa bara, berättade att jag ska flytta och att vi får diskmaskin, tvätt och hela köret med. Pappas svar: Typiskt. Känns som att pappa köpt en diskmaskin i julklapp. Haha, stackars söta pappa. <3

Men ja, känns som att jag uppfyllde kvoten för mitt krav om att bli lite mer ordentlig. Handlat möbler, fixat ett finare hem och funderat ut lösningar för att kunna plugga. Har jag bestämt mig för en sak så är det så det blir också. Ganska bra sätt att lindra söndagsångesten med, den försvann jävligt fort kan jag meddela.

Nä, grymt är vad det är.
Kan knappt hindra mig själv från att kasta ut möblerna i släpvagnen.


Nudå? Ge mig lite äventyr. Sitter aldrig fel.
Jag vet vad jag vill, vet du?
Puss. ;>
//Emma-Johanna Olsson.






du min vän i livet

I try, oh my god do I try
I try all the time
in this institution
and I pray, oh my god do I pray
I pray every single day
for a revolution

and so I cry sometimes when I'm lying in bed
just to get it all out what's in my head
and I, I am feeling a little peculiar
and so I wake in the morning and I step
outside and I take deep breath
and I get real high
and I scream from the top of my lungs
what's goin' on?!



Jag är ganska jävla konstig. Jag förstår inte ens själv hur jag tänker. Min hjärna fungerar garanterat inte som det är meningen. Eller så, vem vet, den kanske fungerar precis som det är menat. Jag har så mycket där inne. Det känns som att det finns så mycket där inne att det inte får plats i denna värld. Jag får inte plats och jag vill bara flytta över min själ till ett ställe där jag kan få flyta fritt. Åka till Bali och plocka kokosnötter och kika på solnedgångar vid havet. Tänka fritt. Ibland känner jag mig nästan sinnesjuk då jag överhuvudtaget inte förstår mig på det samhälle vi lever i. Det liv som alla ska leva idag är helt emot allt jag tänker. Allt jag tror på. Samhället är logiskt och utberäknat styrt, jag är allt annat än logisk. Jag är så känslomässigt styrd en människa kan bli. Jag gör allt enligt känslor. Allt. Och jag tycker det är en förbannad självklarhet att göra det, så när verkligheten kommer ikapp mig så blir jag helt och totalt nedslagen. När jag förstår att det är så världen faktiskt fungerar. Prestationsångest blir min följeslagare när jag försöker hänga med i svängarna. De där beräknade svängarna som känslor inte förstår sig på. Och eftersom jag är så pass känslomässigt uppbyggd som människa så tar det jävligt hårt på mig om jag inte får lov att vara det. Hela jag blir ju motarbetad. Inte konstigt att jag blir vänd ut och in och halvt går sönder.

När jag blir såhär vill jag bara springa. Hitta ett ställe där jag kan andas ut (är det bara jag som känner såhär?!). Det kan inte bara vara jag som tycker att det är fel. Det kan inte bara vara jag som känner mig såhär missanpassad till en överutvecklad värld? Jag är nog underutvecklad. Haha. Men det tycker inte jag är oklokt. Känner mig fetklok ärligt talat. Känns som att jag vet precis vad det är som krävs för att leva ett liv till fullo. För mig iallafall. Lyckos mig.


När jag får känna är jag nöjd och lycklig, får jag inte det så är det tvärtom. Nu är det tvärtom. Det finns inga garantier för känslor, det är inte som en fast anställning. En trygghet. Bygger allt på känslor så kan det rasa eller blomma upp vilken minut som helst. Precis som jag vill ha det, precis som jag fungerar. Precis så opassande dessa dagar som det kan bli. Jag vill bara leva och njuta. Inte stå ut.

Nu ska jag planera. Nu ska jag tänka och känna efter vart jag kan få plats med min lilla sprängande själ. Jag och min högra hjärnhalva som tar upp hela min skalle.

Puss!
//Emma-Johanna Olsson.




RSS 2.0